Διαχείριση υπολειμμάτων

Το μεγάλο λάθος του τρόπου ζωής μας και της σύγχρονης τεχνολογίας είναι ότι μετέτρεψε τις κυκλικές διαδικασίες της φύσης σε ευθύγραμμες στο τέλος των οποίων συσσωρεύονται τοξικά απόβλητα, λήμματα και απορρίμματα κάθε είδους.

Η καλλιέργεια μανιταριών έρχεται να επαναφέρει αυτή τη διαδικασία μετατρέποντας άχρηστα οργανικά υπολείμματα της φύσης σε ωφέλιμη  βιομάζα (μανιτάρια) ενώ παράλληλα αξιοποιεί τα υπολείμματά της για παραγωγή «κομπόστ» που θα αναζωογονήσει τη γεωργική γη. Έτσι το Εξαντλημένο υπόστρωμα μανιταριών αποτελεί ένα άριστο εδαφοβελτιωτικό τόσο για δενδρώδεις καλλιέργειες όσο και κηπευτικά.

Το ΕΥΜ χρησιμοποιείται στη γεωργία διαφορών κρατών από την δεκαετία του ΄60 (Anon,1965). Δοκιμές από το κομπόστ αυτό έφτασαν τους 20τν/στρέμμα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην Ολλανδία χρησιμοποιήθηκε σε δόσεις 4τν/στρέμμα με επιτυχία σε φυτά μεγάλης καλλιέργειας.

Σε πειράματα στην Ελλάδα 6 τν/ στρέμμα  ενσωματώθηκαν στο χώμα σε καλλιέργεια ντομάτας και φασολάκι με εντυπωσιακά αποτελέσματα !!!


 

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οπιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της Διεύθυνσης. Για πληροφορίες: www.greekmushroomspawn.gr | Developed under the collaboration of internew